5 Μαΐ 2008

Είσαι μια γλύκα!!



Χθες το σπίτι μύριζε σοκολάτα.... πολύ σοκολάτα!!!
Φτιάξαμε σουφλέ σοκολάτας με την Π.. ανάψαμε κεριά, στρογκυλοκαθήσαμε στο καναπέ και τα τσακίσαμε... Μετά, ταινία αισθηματικού περιεχομένου και κλάμα...
Φλασιές από τα ξένοιαστα χρόνια, τα μικρά (μηδαμινά θα έλεγα) προβλήματα της ηλικίας εκείνης και αναμνήσεις από αθώους έρωτες...παιχνιδιάρικους...

Π. Πως γίναμε έτσι ρε Λυδία?Μου θυμίζουμε τις μανάδες μας! Δουλειά, σπίτι άντε και κανα καφέ! Μας ρωτάνε τι κάνουμε και απαντάμε καλά.... Τι ψεύτες που είμαστε!

Λ. Και τι να πεις? Να πεις όλα σκατά αλλά ευχαριστώ που ρώτησες?? Δεν πάει ρε φιλενάδα!

Π. Το διανοείσαι?? Παλιά πετάγαμε ένα μπλουζάκι, συνήθως το πρώτο που βρίσκαμε μπροστά μας και βγαίναμε... Τώρα πλέον, καθόμαστε και συζητάμε τι θα φορέσουμε το βράδυ!

Λ. Φυσικά και το συζητάμε. Όταν ήμασταν πιτσιρίκια αγάπη μου, είχαμε πιο σημαντικά πράγματα να κάνουμε από το να φτιάχνουμε το μαλλί και να στρώνουμε το φόρεμα! Δεν έχεις καταλάβει ότι η διαδικασία της ετοιμασίας είναι από τις λίγες ξένοιαστες στιγμές της ημέρας??

Π. ναι ναι! Πλέον δεν είναι ο καφές η ουσία αλλά το ότι θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε μας... Θα μπορέσουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη... να δούμε τα χρόνια που πέρασαν...

Λ. Όπα ρε συ! Μιλάς λες και είμαστε γριές!

Π. Λυδία... μεγαλώνουμε! Αυτό ξέρω εγώ!! Άμα είναι να ζήσω ως τα εκατό και η καθημερινότητα μου να είναι αυτή που είναι σήμερα, να πάει να γαμηθεί!

Λ. Είσαι να τα πετάξουμε όλα στον αέρα και να πάμε να ανοίξουμε ένα beach bar??? Ήλιος και ξενοιασιά!! Έλα φιλενάδα! Έλα και σου υπόσχομαι να γίνουμε σαν τον Πίτερ Πάν!

Π......... Με δελεάζεις, δεν λέω.... Είπαμε με τον Γιώργο να αρραβωνιαστούμε...

Λ. Πλάκα κάνεις έτσι??

Π. Συγνώμη φιλενάδα... δεν μπορώ να έρθω στην δική μας χώρα του Ποτέ Ποτέ! Θα έχω πλέον κοινούς λογαριασμούς να πληρώνω...

Λ....

Π. Να πας εσύ ρε κοπελιά!Να πας και αν έρθεις μόνο για να με παντρέψεις! Θα έρχομαι καμία φορά και εγώ να κλέβω ελευθερία... Πήγαινε... πήγαινε σου λέω!

Λ. Μόνη μου?? Δεν λέει ρε φιλενάδα... τα παιδιά θέλουν παρέα και οι δικοί μου κοινοί λογαριασμοί, δεν βλέπω να έρχονται! Θα κάτσω εδώ... έχω όμως αιτήματα!

Π. Ορίστε?????

Λ. Μια φορά την εβδομάδα, θα έρχεσαι να φτιάχνουμε σουφλέ και να θυμόμαστε... να γελάμε και να κλαίμε.. Να βγάζουμε τη γλώσσα σε αυτούς που μεγάλωσαν και σε όσους ακόμα σταμάτησαν να ονειρεύονται και να παίζουν!

Π. Σύμφωνοι!!

Πως πέρασαν τα χρόνια... Από τα όνειρα, κυλήσαμε στη πραγματικότητα... Μεγαλώσαμε. Βαρύναμε... Γελάμε πιο δύσκολα...

Έπαθα σοκ όταν μου είπε τα νέα.... Μου ήρθε απότομα.. από το πουθενά... Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν "Μα είσαι μικρή ακόμα!!!" Ευτυχώς που δεν το ξεστόμισα γιατί μαλακία θα έλεγα.... Εύχομαι στην Π. ευτυχισμένη ζωή. Με χαμόγελα και αγκαλιές. Με κατανόηση και αλληλοσεβασμό.. και όταν πικραινόμαστε φιλενάδα, θα φτιάχνω σουφλέ να μας γλυκαίνω.. :P

4 σχόλια:

SummerDream είπε...

Να κάτι τέτοιες συζητήσεις κάνουμε με την κουμπάρα μου (που με πάντρεψε) όταν βρισκόμαστε στο σπίτι της και πίνουμε καφέ!
Καμιά φορά έτσι θυμόμαστε τα παλιά και με έναν καλό μου φίλο όποτε μας πιάνει μια κρίση αναπόλυσης! Κι ο άντρας μου να αισθάνεται αμέτοχος, επειδή δεν υπήρξε ποτέ πουθενά τότε στην παρέα μας και ήρθε πολύ πιο αργότερα και ενοχλείτε να θυμόμαστε ιστορίες απ'τα παλιά!
Εγώ πάντως -μάλλον όπως μου έχουν πει- φτιάχνω καλό φραπέ. Κι έτσι όλοι οι παλιοί γνώριμοι όταν βρισκόμαστε πίνουμε το φραπεδάκι μας στην βεράντα και θυμόμαστε στιγμές που είχαμε ζήσει και που δεν υποψιαζόμασταν ποτέ ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα πνιγόμασταν απ'τις υποχρεώσεις!

Σοφή η παροιμία: εκεί που ήσουν ήμουνα κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις!


Λυδία βρίσκω ενδιαφέρον το blog σου. Σε βρήκα απ'το blog του Λάκη Φουρουκλά. Θα τα λέμε που και που λοιπόν.

Να'σαι πάντα καλά και να γλυκαίνεις τον κόσμο με σουφλέ σοκολάτας. Κράτα μου ένα κομμάτι! :D

If...ιγένεια είπε...

χαχαχ.. Να στε καλα.. :)

Λυδία είπε...

όμορφο πράγμα οι φίλες... ιδικά αυτές που περπατάνε στη ζωή μαζί σου για χρόνια! Κάτι πιο πάνω από αδελφές... ανοιχτά βιβλία... ανοιχτές ψυχές!
Σε ευχαριστώ που πέρασες...
Την επομενη φορα θέλω και φραπεδάκι :P και θα κεράσω σουφλέ :P

Πολλά φιλιά!

Λυδία είπε...

την καλησπέρα μου if!