5 Δεκ 2008

Σκέφτομαι και γράφω!

Κανονικά, τώρα λέμε "Άντε και καλά Χριστούγεννα" ε??
Πάλι εκτός κλίματος είμαι η ρουφιάνα...
Ξέρεις... σκεφτόμουν...

Διαβάζω ένα βιβλίο.. "Η Τέχνη Της Σαγήνης". Ενδιαφέρον. Πράγματα που ήδη ξέρεις λίγο πολύ, τα δένει μεταξύ τους και σου δείχνει τον τρόπο να χρησιμοποιείς τα χαρίσματα σου, για να πετύχεις στόχους μέσα από τα πολλά (και επικίνδυνα μερικές φορές) παιχνίδια του μυαλού (του δικού σου ή των άλλων). Καλή δουλειά, αναγνώριση από τους γύρω σου, σεβασμό, μέχρι και πως να κερδίσεις έναν άλλον άνθρωπο... κοινώς να βγάλεις γκόμενο.... Ότι ενδιαφέρει τον καθένα.
Σε κάποιο σημείο του, λέει.. Καμία μορφή σαγήνης, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αν δεν υπάρξει κάποιο μικρό πρόβλημα. Είναι το λίπασμα. Αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα πρέπει να δημιουργήσεις εσύ ένα.

Και έρχομαι και αναρωτιέμαι.... άντε και τα φτιάχνεις όλα όπως ακριβώς τα θέλεις... άντε και ( στην περίπτωση του γκόμενου) σε ερωτεύεται σφόδρα. Άντε και κρέμεται από τα χείλη σου ο Χριστιανός. Άντε και δημιουργείς τα ψεύτικα εμπόδια και καπάκι τα ξεπερνάς κιόλας. Και είσαι τώρα για να ανακεφαλαιώνουμε... σε σχέση θέλεις να μας πεις????

Δηλαδή, συγνώμη αλλά είναι σχέση αυτό????
Εγώ είμαι τρελή? Ο κόσμος δηλαδή βολεύεται να ζει σε ένα ψέμα? Όσο μεγάλη και να ήταν η ανάγκη σου να τον έχεις αυτόν τον άνθρωπο, τώρα είσαι ευτυχισμένη ας πούμε?? Όχι για να καταλάβω δηλαδή....

12 σχόλια:

jacki είπε...

Αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα πρέπει να δημιουργήσεις εσύ ένα.
Έχω ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση που λέει και το άσμα.
Καλημέρα.

SummerDream είπε...

Ο περισσότερος κόσμος βολεύεται να ζει σε ένα ψέμα, ναι! Συνήθως άλλοι το λένε "επιβεβαίωση". Ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω αυτή την λέξη σε μια σχέση. Είσαι με κάποιον άνθρωπο επειδή νιώθεις ότι σε νιώθει και το αντίστροφο, είσαι με κάποιον επειδή δεν σου τάζει τον ουρανό με τ'άστρα γιατί απλά ξέρει και στο λέει ότι δεν μπορεί να στον δώσει, είσαι με κάποιον άνθρωπο γιατί σε αγαπά έτσι όπως είσαι κι όχι επειδή εσύ του δείχνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι... Αν είσαι σε μια τέτοια σχέση, μείνε και μην το κουνάς. Είσαι τυχερή!

Γενικά καλή μου, οι σχέσεις είναι πολύπλοκες, γιατί το μυαλό των ανθρώπων είναι πολύπλοκο.

lakis είπε...

Θα συμφωνήσω με το καλοκαιρινό όνειρο από πάνω στο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βολεύονται να ζουν ένα ψέμα. Αυτό το ψέμα το ονομάζουν γάμο, ασφάλεια, κοινωνική καταξίωση κτλ. Η αγάπη είναι ένα μεγάλο θέμα. Αν είναι μεγάλη θα σμικρύνει τις διαφορές των δύο. Αν είναι μικρή θα τις μεγεθύνει.

iLiAs είπε...

..καλησπέρα Λυδία :)

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Καλές γιορτές αγάπη μου!

Olga είπε...

Τρελή δεν είσαι, ο κόσμος απλά αρκείται στο να ζει σε ένα ψέμα!
Καλησπέρες

Όναρ είπε...

Κατανοώ πλήρως το λόγο υπάρξεις "προβλημάτων" σε μία σχέση..κατανοώ πλήρως της έννοια του "λιπάσματος" και την αναγκαιότητά του..δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το ψέμα..έχει να κάνει με την αλήθεια και τη ζωή την ίδια..και η ικανοποίηση της ανάγκης εξαρτάται σίγουρα από το μέγεθός της ανάγκης..Καλημέρες φιλοσοφικές..

AERIKO είπε...

Kαλά Χριστούγεννα και όμορφες γιορτές
με πολλές στιγμές όπως ακριβώς επιθυμεί η ψυχούλα σου.! Φιλί.!:))

..αΠεΘαΝτΗ.. :) είπε...

Me magika ksorkia de kerdizeis kanenan kalh mou!
Ama de thelei o allos dikaiwma tou,de mporoume na epiveloume se kanenan thn agaph mas!
Eleutheria exoume!
Swsth se vriskw! :)
Xaroumena k polu agaphsiarika Xristougenna na exeis!
Makia makia

Συβίλλα είπε...

Το θέμα, θαρρώ, είναι να ανακαλύψεις την "Τέχνη της προσωπικής σου Σαγήνης". Έπειτα, οι απαντήσεις θα έρθουν μόνες τους...

Φιλί
[έπειτα από καιρό...]

Aristodimos είπε...

Χαρούμενη Πρωτοχρονιά
και ο καινούργιος χρόνος να σου χαρίζει Υγεία, Χαρα και κάθε Ευτυχία...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αρης

KitsosMitsos είπε...

Πού είσαι βρε κοπελιά;;
Καλή χρονιά.