30 Απρ 2008

Λέο Μπουσκάλια

Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις...

Κλεμμένη φράση από κάποιον με περίεργο επίθετο...

Να ζεις...
Πόσες παραμέτρους έχει αυτό..
Πως να ζω?? Πως να αναπνέω?? Ακόμα και όταν το κάνω, βάζω μέσα μου βρωμιά και προσπαθώ να μείνω καθαρή... θα τα καταφέρω???

Να αγαπάς...
Αγαπάω... αγαπάω για να πονάω... Κάπου, κάποτε, διάβασα ότι κάπου υπάρχει το άλλο μισό του καθενός... Το δικό μου το ψάχνω στα υπόγεια... Δεν μπορώ να περιμένω άλλο... αγαπάω όποιον βρω... γρήγορα του δίνω την ψυχή... και εκείνος συνήθως παίρνει ένα κομμάτι και φεύγει μα δεν με ενοχλεί! Αγαπάω... όσο πιο συχνά μπορώ... κι ας πονάω, δεν πειράζει...

Να μαθαίνεις....
Προσπαθώ να καταλάβω τον κόσμο. Έχω μια αίσθηση ότι δεν έχω καταφέρει να μάθω ούτε καν τον δικό μου κόσμο. Τον καθημερινό, τον μικρό, τον τρελό... και εκεί έξω περιμένει ο μεγάλος... Έχω χρόνο... μπορεί και όχι... Μαθαίνω, ότι προλαβαίνω... όλα εκτός από τα παλιά... εκείνα δεν με νοιάζουν... μαθαίνω το τώρα, το μακρυά από εδώ, που δεν βλέπω αλλά νιώθω...

Σήμερα θα βάλω ένα όμορφο φουστάνι (έτσι πρέπει) και θα αρχίσω να χορεύω στους ρυθμούς του κόσμου...βάλε και εσύ τα καλά σου, να ενώσουμε τις σιωπές και τα βήματα... να φτιάξουμε μελωδίες αλλιώτικες..

4 σχόλια:

? είπε...

μαζί σου λυδιάκι..

jacki είπε...

Να τους αγαπάς. Να ικανοποιείς την ανάγκη σου να αγαπάς. Θα σε αγαπήσουν. Και θα σε αγαπήσουν πολύ.
Αλλά μην κάνεις την καρδιά σου παζλ. Μην επιτρέπεις στον καθένα να παίρνει ένα κομμάτι της.
Καλημέρα.

Λυδία είπε...

@_Νίκο :)) Kalhmera!!

Λυδία είπε...

@_jacki Μπορεί να είναι αυτό το σωστό .... μα πες μου... έχεις συναντήσει καρδιά ολόκληρη? χωρίς πληγές? Χωρίς σημάδια?
Θυμάμαι κάθε άνθρωπο που αγάπησα... τους σκέφτομαι συχνά και χαμογελώ...
κρατούν τις στιγμές μας... οι στιγμές ποτέ δεν χωρίζουν... έχουν κομμάτια μου λοιπόν και εγώ δικά τους... Πράγματα που ζήσαμε μόνοι, μια μέρα , μια στιγμή, μια μάτια.. υπάρχουν ακόμα... επί δύο!
Ακόμα και αν για κάποιο λόγο σταματήσω να θυμάμαι, οι στιγμές θα ζουν... όσο ο άλλος τις θυμάται.. είναι φοβερό αν το σκεφτείς.

Καλημέρα σου!